УЧАСТЬ НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ БІБЛІОТЕКИ ВНТУ У МІЖНАРОДНОМУ КОНГРЕСІ "БІБЛІОТЕКА ЯК ФЕНОМЕН КУЛЬТУРИ"


23-24 жовтня 2013 року директор науково-технічної бібліотеки Тетяна Притуляк в складі групи бібліотечних працівників – членів ГО «Асоціація бібліотек Вінниччини» взяла участь у роботі Міжнародного конгресу «Бібліотека як феномен культури», що проходив у Національній бібліотеці Білорусі.

Конгрес об’єднав понад 500 делегатів з 18 країн світу: Великобританії, Росії, Білорусі,Нідерландів, Казахстану, Латвії, Литви, Туреччини, Узбекистану, України, Чехії та інших країн. Це провідні спеціалісти бібліотек, музеїв, архівів, видавництв, освітніх, науково-дослідних закладів та організацій, представники законодавчої сфери та виконавчої влади, виробники програмного забезпечення та інформаційних продуктів.

Конгрес включав роботу конференції «Інформаційне суспільство і суспільство знань: роль і місце бібліотек» та виставку-презентацію «Електронні інформаційні ресурси та сервіси». Працювали секції «Менеджмент бібліотечної діяльності в умовах інформатизації суспільства», «Бібліотечні кадри, професія і освіта», «Бібліотеки в становленні і розвитку інформаційного суспільства», дискусійна площадка «Білоруська бібліотека майбутнього», круглий стіл з проекту «Віртуальна реконструкція спадщини Ю. Крашевського» та інші.

В ході роботи Конгресу було обговорено різноманітні аспекти функціонування бібліотек в умовах інформаційного суспільства, представлені технічні та технологічні інновації, піднято проблеми кадрового забезпечення бібліотек та питання бібліотечної статистики, відбулися презентації електронних інформаційних проектів, програмного забезпечення. Крім того, бібліотеки презентували кращий досвід реалізації гуманістичних проектів.

Для учасників української делегації була організована екскурсія Національною бібліотекою Білорусі. Також ми відвідали фундаментальну бібліотеку Білоруського державного університету та ознайомилися з роботою Мінської обласної бібліотеки ім. О.С. Пушкіна.

Детальніше фоторепортаж...


Розміщено 29.10.2013
Вверх