Літературний вечір "Жінок коханих імена"

 

 

2016 рік в Україні проголошено роком Івана Франка з нагоди 160-річчя від дня його народження та 100-річчя з дня смерті. 2 листопада, в ознаменування цієї події, в стінах нашої книгозбірні відбувся  літературний вечір "Жінок коханих імена", присвячений жінкам, які вплинули на творчість Івана Яковича Франка.

Ведучі заходу, головний бібліотекар Галина Павлишина та зав. відділом  Ганна Суровенко, розповіли присутнім про кохання поета до Ольги Рошкевич, яке було взаємним, про відчуття гіркоти нерозділеного кохання до Юзефи Дзвонковської та пережите фатальне кохання до Целіни Журавської. Свої почуття Франко переливав у прекрасні поетичні рядки під назвою "Зів'яле листя".  Сьогодні важко уявити, що монументальна постать поета – борця за свободу може приховувати звичайну людину з усіма достоїнствами та недоліками.

"Значний вплив на моє життя, а значить, також на мою літературу мали зносини мої з жіноцтвом..." — писав Іван Франко. Не раз стріла Купідона влучала в серце Великого Каменяра: "Тричі мені являлася любов...", — писав поет.

Серед учасників заходу була студентська молодь, яка проникливо і ніжно читала лірику Івана Франка.

Захід супроводжувався відео-презентацією.

 

ФОТОРЕПОРТАЖ


Розміщено 03.11.2016
Вверх