Мова любові об’єднує наші серця

 

Мені ж від зір найбільша честь припала:

Твоя любов, велика і тривала...

В. Шекспір

 

Володіння англійською мовою сьогодні є одним із пріоритетів національної політики України. Англійська мова – це мова міжнародного спілкування. Тому вивчення саме цієї мови є актуальним на сьогодні. Відомо, що 2016 рік указом президента Петра Порошенка оголошений Роком англійської мови в Україні, а також є роком вшанування пам’яті Вільяма Шекспіра у Великій Британії. З цієї нагоди  співробітники науково-технічної бібліотеки за сприяння кафедри іноземних мов підготували тематичний вечір «Мова любові об’єднує наші серця» , який пройшов 8 листопада в стінах нашої книгозбірні.

Ведучі заходу, головний бібліотекар Галина Павлишина, зав. відділом Ганна Суровенко, бібліотекар Юлія Нігруца, розповідали присутнім про творчість Вільяма Шекспіра, актуальність якої є незаперечною, про його життя, повне тайн і загадок. Розповідь супроводжувалася слайдами.

Особливий акцент було зроблено на сонети В. Шекспіра, які є справжніми шедеврами світової лірики. В них є все: любов в усіх її проявах, польоти духу і низькі пристрасті, філософські роздуми і нещадний самоаналіз, яскраві образи і каскади блискучих метафор.

Приємно відзначити, що до підготовки та проведення вечора долучилися студенти, які декламували сонети великого поета мовою оригіналу.

На заході була представлена книжково-ілюстративна виставка “Мені ж від зір найбільша честь припала: твоя любов велика і тривала”, з якої можна було більше дізнатися про життя великого англійця.

Шекспір - одне з тих чудес світу, якому постійно дивуєшся. Історія рухається вперед гігантськими кроками, змінюється образ планети, а людство все ще черпає наснагу з тих вічних шедеврів, створених поетом. І чим більш духовно зрілим стає людство, тим  глибше воно осягає творчий доробок митця.

 

Фоторепортаж

 


Розміщено 09.11.2016
Вверх