Вінниччина: Terra incognita

 

Piccy.info - Free Image Hosting«Вінниччина: Terra incognita» -

 таку назву носить віртуальна виставка-презентація, підготовлена працівниками бібліотеки в межах реалізації краєзнавчого проекту про нашу область, багату людьми, ресурсами і природою.

 2017 рік – ювілейний для Вінниччини. В цьому році вона відзначила своє 85-річчя. Вінницькa область булa заснована 27 лютого 1932 року.

 Наш край - це край сивих легенд, край тужливих та жартівливих пісень, це родюча земля, на яку постійно зазіхали і литовці, і поляки, і турки, і росіяни. Це батьківщина працьовитих хліборобів, спадкоємців трипільців, скіфів, сарматів, слов’ян та захисників рідного краю - козаків.

          Славиться Вінниччина не лише в Україні, а й на теренах усієї Європи, надзвичайним багатством археологічних знахідок. Серед пам’яток національного значення – Лядовський Усікновенський скельний чоловічий монастир, відзначивший своє тисячоліття та відомий як Подільський Афон, Немирівське скіфське городище (VII-VI ст. до н. е.). Наче невеликі острівки минувшини – стародавні кургани та городища, палаци, церкви, костели, залишки колишніх оборонних споруд дійшли до нас крізь віки аби дивувати і захоплювати нащадків своєю величчю, красою та неповторністю витворів як самої природи, так і людського генію.

          Наш подільський край свято шанує предків, оберігає минувшину, будує своє майбутнє. Благословенна Богом земля, вона зачарує кожного, хто тут побуває, красою, величчю археологічних, архітектурних та культурних пам’яток різних епох. Пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку-презентацію Вінниччина: Terra incognita, що виконана в рамках краєзнавчого проекту університетської бібліотеки. Вона розповість про маловідомі місця, де, попри всі суспільні зміни, мирно вживаються залишки патріархальних традицій та сучасний прогрес.

Piccy.info - Free Image Hosting


 

Запрошуємо до перегляду!


Розміщено 12.12.2017
Вверх