21 лютого – Міжнародний день рідної мови

Piccy.info - Free Image Hosting


РІДНА МОВА

Велична, щедра і прекрасна мова,

Прозора й чиста, як гірська вода, –

То України мова барвінкова, –

Така багата й вічно молода.

Вона, як ніжна пісня колискова,

Заходить в серце й душу з ранніх літ,

Ця мова, наче пташка світанкова,

Що гордо лине в свій стрімкий політ.

Юлія Косинська

Щороку 21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято було проголошене на Генеральній конференції ЮНЕСКО в листопаді 1999 року. Починаючи з 21 лютого 2000 року цей день відзначаємо і ми, українці.

Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам.

Мова – душа нації, у її глибинах народилося багато з того, чим може гордитися наш народ. Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красі для себе та наступних поколінь.

До Дня рідної мови науково-технічна бібліотека підготувала цикл книжкових виставок. Працівники відділу наукової інформації та бібліографії (кім. 303, ГНК) оформили виставку «Ти, рідна мово, чиста, як роса», присвячену цій даті. Документи виставки представлені за такими розділами: українська мова крізь віки; вивчаємо українську мову; словники – скарбниця українського слова; сучасна українська книга. А з матеріалами виставки «Мово рідна, слово рідне» наші читачі можуть ознайомитися у відділі суспільної та гуманітарної літератури (кім. 403, ГНК).

Запрошуємо всіх бажаючих до перегляду!


Розміщено 20.02.2018
Вверх