До сторіччя бою під Крутами

 

27 лютого в конференц-залі університету відбувся літературно-музичний вечір пам’яті «Крути: чорний спомин, вічний біль», присвячений 100-річчю роковин бою під Крутами.

Одна з найтрагічніших сторінок в історії нашої країни – це п'ятигодинний бій між 6-ти тисячним підрозділом російських військ та малочисельним загоном київських курсантів. Українські студенти ціною власного життя зупинили на кілька днів наступ більшовицької армії на українську столицю. Трагічна загибель студентського куреня під Крутами стала символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.  

Переглядаючи на екрані нарізки документального відео, кадри з художніх фільмів, глядачі пройнялися жахіттями тієї страшної події.  Тому причиною були зворушливо виконані і представлені поетичні добірки, відеоряди, пісні. Проникливо і щемно про ті страшні події розповідали ведучі заходу — працівники бібліотеки  Ганна Суровенко та Галина Павлишина. Емоційно читали поезію студентки ФІТКІ – Аліна Чан та Юлія Панфілова, ФІРЕН – Коваленко Аліна, Мілевська Тетяна та головний бібліотекар Людмила Андронік.  

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять всіх тих, хто заснув вічним сном, сказавши своє вагоме слово у боротьбі за вільну Україну.

 

Фоторепортаж


Розміщено 28.02.2018
Вверх