Науково-технічна бібліотека – майданчик для інженерних змагань

 

Piccy.info - Free Image Hosting

Коли у мене народжуються ідеї,
я в уяві починаю будувати прилад,
міняю конструкцію, вдосконалюю її, і включаю.
І мені абсолютно байдуже проводяться
випробування приладу у мене в думках
або в майстерні - результати будуть однаковими. 
Нікола Тесла




З 26 лютого по 2 березня 2018 року у ВНТУ  проводилися чергові європейські інженерні змагання EBEC Challenge,  які влаштовує міжнародна студентська організація Board of European Students of Technology (BEST). Організаторами заходу виступили активні студенти ВНТУ, які є членами BEST.

Цьогоріч місцем проведення змагань стали приміщення науково-технічної бібліотеки ВНТУ. Протягом тижня читальні зали нашої бібліотеки перетворилися на своєрідні лабораторії для втілення учасниками своїх інженерних задумів.

Суть змагань полягала у тому, що команди, отримавши теоретичне завдання,  якнайшвидше повинні були знайти шляхи його розв’язання та створити механізм для вирішення якоїсь проблеми.

Весь період змагань в залах панувала особлива атмосфера командної роботи, безмежної креативності та винахідливості.

Активні та допитливі студенти застосовували знання, отримані в університеті, випробовували себе, розв’язували аналітичні завдання, моделювали та проектували технічні конструкції протягом обмеженого проміжку часу з подальшою демонстрацією результатів. Головною метою було створення сприятливих умов для реалізації неординарних інженерних ідей і створення нових винаходів, які допоможуть в майбутньому змінити світ на краще.

Все це дало можливість всім учасникам розвинути креативність і комунікативні навички. Крім того, ці змагання також сприяють розвитку технологічної освіти, що неодмінно пов'язано зі знаннями та прагненням постійного вдосконалення й особистісного зростання.

Найважливішим продуктом творчого розуму є винахід. Його кінцевою метою є оволодіння розуму над матерією та використання своїх сил для потреби людства. (Нікола Тесла).


Фотогалерея


Розміщено 06.03.2018
Вверх