Машинобудування в Україні. Проблеми та перспективи

 

Piccy.info - Free Image Hosting«Машинобудування є однією із ключових

галузей промисловості, від якої залежить

обороноздатність та добробут нашої держави.

Завдяки спільним зусиллям вчених,

 конструкторів та інженерів,

які використовують свої знання та вміння,

ми отримуємо високотехнологічну продукцію,

яка забезпечує поліпшення життя громадян

та зміцнює позиції України на світових ринках» 

П. Порошенко, 

Президент України


Машинобудування — провідна галузь промисловості, яка забезпечує випуск різноманітних машин і устаткування для багатьох галузей господарства і населення та в майбутньому набуде значення «галузі-організатора», здатної вдосконалювати економіку країни. Це органічна складова майже кожного промислового комплексу, один з територіально найбільш поширених напрямків діяльності господарства.

В перспективі галузі машинобудування в Україні об`єктивно мають перетворитися на високоефективні виробництва міждержавного і світового значення. Це, перш за все, стосується військово-промислового комплексу, ракето-, літако- та суднобудування. Значні перспективи і у галузей, які забезпечують машинами та обладнанням агропромисловий комплекс.

Перспективному розвитку галузі присвячена нова книжкова виставка «Машинобудування в Україні. Проблеми та перспективи», яку оформлено в читальному залі старших курсів (ГНК, кім. 603). Матеріали, підібрані із фондів НТБ, будуть цікаві, насамперед, для студентів факультету машинобудування та транспорту.

Запрошуємо до перегляду.


Розміщено 30.03.2018
Вверх