Літературними стежками Німеччини

 

Piccy.info - Free Image HostingЯ звик високо голову держати...

Г. Гейне


Україна та Німеччина ініціювали питання проведення у 2017 році Року німецької мови в Україні. Про це йшлося на зустрічі міністра освіти України Лілії Гриневич з Надзвичайним та Повноважним Послом ФРН в Україні паном Ернстом Райхелєм.

Німецька мова є другою за обсягом вивчення в українських школах після англійської мови, а 52% школярів вибирають її для вивчення як другу іноземну. Німеччина також посідає друге місце після Польщі за кількістю обмінів студентами з Україною.

В рамках заходів до Року німецької мови в Україні 3 квітня 2018 року в стінах нашої бібліотеки відбувся тематичний вечір «Літературними стежками Німеччини»,  який підготували співробітники науково-технічної бібліотеки за сприяння кафедри іноземних мов. Всі присутні мали змогу поринути в чарівний світ німецької поезії. Ведучі заходу Ганна Суровенко та Людмила Андронік розповідали про життя та творчість класиків німецької поезії. Приємно відзначити, що до підготовки та проведення вечора долучилися студенти, які декламували вірші німецьких поетів  Гете, Гейне, Шиллера мовою оригіналу.  Українською мовою в перекладі Лесі Українки, Олександра Міщука, Михайла Ореста, Миколи Бажана та інших ці вірші лунали у виконанні працівників бібліотеки Галини Павлишиної та Юлії Нігруци. Цікава презентація дала змогу слухачам ближче познайомитись з життям та творчістю кращих представників німецької поезії.

Вечір мав велике пізнавальне і виховне значення, сприяв зацікавленню студентів у вивченні німецької мови як міжнародного засобу спілкування.

Фоторепортаж


Розміщено 04.04.2018
Вверх