Аспірантам університету про Відкритий Доступ і не тільки…

 

Piccy.info - Free Image Hosting

Про Відкритий Доступ та Університет, про дотримання академічних чеснот, про інформаційну підтримку науки бібліотекою йшлося на Дні аспіранта в бібліотеці, який відбувся 25 жовтня. Захід організувала університетська книгозбірня в рамках відзначення Міжнародного Тижня Відкритого Доступу.

Про Рух Відкритого Доступу, участь університету в ньому та роль бібліотеки розповіла директор НТБ Тетяна Притуляк. Також вона ознайомила присутніх з інформаційними ресурсами бібліотеки, в т. ч. електронними, та  з портфелем онлайн послуг, які доступні зареєстрованим користувачам.

З оглядом фахових періодичних видань та наукових видань ВНТУ виступила завідувач відділу наукової інформації та бібліографії Наталія Тарануха.

Зацікавленість молодих науковців викликала презентація «Академічна доброчесність: мотивація, законодавча база, проекти» головного бібліотекаря Людмили Андронік.  Бібліотекар також надала консультацію як працювати з інформаційними виданнями та спецвидами літератури.

Завідувач Сектору інформаційної підтримки наукових досліджень Лілія Криштафович виступила з консультацією на тему «Академічне письмо: як писати доброчесно (на допомогу аспіранту)».

Працівники бібліотеки допомогли також присутнім зареєструватися  в наукометричних базах даних Web of Science і Scopus та надали короткі інструкції з питань користування ними.

Учасники заходу мали змогу ознайомитися з  документами  виставок «Оpen Аccess: культура публікації, доступу та захисту наукової інформації», «Фахові видання на допомогу освіті та науці» та переглядом наукових видань ВНТУ.

Фотогалерея


Розміщено 26.10.2018
Вверх