Бібліотека продовжує навчати основам інформаційної культури

 

Piccy.info - Free Image Hosting

Формування інформаційної культури у користувачів – один з основних напрямів діяльності науково-технічної бібліотеки.

29 листопада, в черговий раз, в стінах нашої книгозбірні пройшли заняття  з «Основ інформаційної культури» зі студентами першого курсу. Цього разу це були студенти групи 2АКІТ-18  факультету КСА. Навчання ініціювала Галина Дерман, асистент кафедри АІВТ, куратор групи.

Проводила заняття головний бібліотекар  Катерина Дєдова. Вона ознайомила першокурсників зі структурою бібліотеки, її інформаційними ресурсами та бібліотечними послугами, які можна отримати як в стінах бібліотеки, так і віддалено, можливостями електронної бібліотеки. Фахівець бібліотеки наголосила, що головною місією університетської книгозбірні є на належному інформаційному рівні забезпечити якісний освітній, науково-дослідний і виховний процес в університеті.

Слухачі навчалися пошуку документів в традиційному та електронному каталогах (ЕК). Їхню увагу було звернено на те, що пошук в ЕК можливий в режимі 7х24х365, як і отримання послуг: замовлення, доставки документів, визначення індексів УДК тощо.

Студентів було проінформовано про  можливість доступу до різноманітних БД, які отримує бібліотека, зокрема до БД Scopus та WebOfScience.

 Фотогалерея


Розміщено 30.11.2018
Вверх