22 січня – День Соборності України


Piccy.info - Free Image Hosting

День Соборності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня. В цей день в 1919 році відбулося проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республікив єдину соборну Українську державу.Подія відбулася на Софійській площі в Києві.«Віднині зливаються в одне ціле віками розділені частини України –Галичина, Буковина, Закарпаття та Придніпрянська Україна – в одну велику Україну. Збулись мрії, заради яких жили та заради яких вмирали кращі сини України. Віднині є одна незалежна Українська Народна Республіка», - так було написано в Акті злуки. Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.

Цей день назавжди залишиться як один з найпрекрасніших моментів в історії українського народу. Високий принцип соборності своїх земель – найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація.

До Дня Соборності бібліотека (кім.403)  оформила книжково-ілюстративну виставку «Cвято єдності українського народу». Матеріали, представлені на ній, акцентують увагу на історичних фактах, що передували Злуці, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918-початку 1919 року охопив майже всю Україну. Документи виставки пропонують замислитись над ходом історії нашої країни, сьогоденням та майбутнім українського народу.

Запрошуємо доперегляду!


Розміщено 22.01.2019
Вверх