Електричні машини

 

  Piccy.info - Free Image HostingPiccy.info - Free Image Hosting

Piccy.info - Free Image Hosting

Piccy.info - Free Image Hosting

 

 

Прогрес сучасної науки і техніки нерозривно пов'язаний із застосуванням електричної енергії в різних виробничих проце­сах і пристроях, а розвиток електромашинобудування залежить від успіхів в області теорії електричних машин.

Електричні машини широко застосовують на електричних станціях, у промисловості, на транспорті, в авіації, у системах автоматичного регулювання і управління, у побуті. Вони пере­творюють механічну енергію в електричну і, навпаки, електрич­ну енергію в механічну. 

Електрична машина – головний елемент будь-якої енергетичної установки, тому для спеціалістів, що працюють в сфері виробництва або експлуатації електричних машин, необхідні знання не тільки теорії і розуміння фізичної сутності електромагнітних, механічних та теплових процесів, що протікають в електричних машинах. Не менш важливим є уміння розбиратися в різноманітних конструктивних формах та виконаннях електричних машин, навики розрахунку необхідної потужності і вибору типорозміру електричної машини з урахуванням її технічних даних і конструктивного виконання. Від правильного вибору й використання електричних машин багато в чому залежить технічний рівень виробів багатьох галузей промисловості. 

Отже, «Електричні машини» – дисципліна відверто не з легких. Для підготовки студентів електромеханічних спеціальностей у відділі обслуговування навчальною літературою на абонементі старших курсів (ГНК,       к. 604) оформлено книжкову виставку «Електричні машини». Підібрані матеріали подають основні відомості  про електричні машини та апарати, будову і принципи роботи традиційних і спеціальних електричних машин, представлено конструкції та принцип роботи машин постійного струму, трансформаторів, асинхронних та синхронних машин тощо.


    Запрошуємо до перегляду

 


Розміщено 23.01.2019
Вверх