Вечір пам’яті і шани великої людини – професора Кузьміна

 

Piccy.info - Free Image Hosting

«Счастлив тот, кому выпало жить…» - ці рядки з вірша Івана Васильовича Кузьміна, українського вченого, доктора технічних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, ректора нашого університету (1976 – 1989), стали назвою вечора його пам’яті, який провела науково-технічна бібліотека ВНТУ. В ці дні лютого йому виповнилося б 95…

Це був вечір спогадів,  вечір шани, яку  віддали Івану Васильовичу його учні, колеги, друзі.

Захід відкрила директор науково-технічної бібліотеки ВНТУ Тетяна Притуляк, яка висловила слова подяки професору Кузьміну за постійну підтримку  університетської бібліотеки, розуміння значимості її в житті вишу. Бібліотеку університету Іван Васильович називав не інакше, як «моя родная библиотека».

Своїми спогадами про вченого-поета поділився Віталій Борецький, доцент кафедри журналістики ДонНУ ім. В. Стуса, член Національної спілки письменників України, який неодноразово редагував та готував вірші професора Кузьміна до друку.

Теплими словами свого вчителя, колегу згадали проректор з  наукової роботи ВНТУ, доктор технічних наук, професор Сергій Павлов, декан факультету комп’ютерних систем і автоматики, доктор технічних наук, професор Олег Бісікало, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри опору матеріалів та прикладної механіки ВНТУ Віталій Огородніков та інші.

Душевності заходу додали вірші поета-вченого Кузьміна, що звучали у виконанні гостей - студентів, науковців, працівників бібліотеки.

Вечір завершився побажаннями добра усім від Івана Васильовича у відеозаписі.

Ведучими заходу були працівники бібліотеки Ганна Суровенко та Галина Павлишина.

Фотогалерея


Розміщено 05.02.2019
Вверх