21 лютого – Міжнародний день рідної мови


Piccy.info - Free Image Hosting

21 лютого світова громадськість відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято було проголошене на Генеральній конференції ЮНЕСКО у 1999 році з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. А починаючи з 21 лютого 2000 року цей день відзначаємо і ми, українці.

Мова кожного народу – неповторна і своя. Чарівна мова українська – це золотий запас голосу душі народної, з якою виростаємо, живемо і завдяки якій маємо гордість іменуватися народом українським.

Наша мова втілює в собі український характер, нашу пам’ять, історію та духовну міць, наші звичаї і традиції, розум і багатющий досвід поколінь, ніжну красу і силу душі людської.

До Дня рідної мови науково-технічна бібліотека підготувала цикл книжкових виставок. Працівники відділу наукової інформації та бібліографії (кім. 303, ГНК) оформили виставку «Ти, рідна мово, чиста, як роса. Святиня наша, гордість і краса», присвячену цій даті. Документи виставки представлені за такими розділами: українська мова крізь віки; вивчаємо українську мову; словники – скарбниця українського слова; сучасна українська книга. А з матеріалами виставки «Рідне слово, таке знайоме й дороге» наші читачі можуть ознайомитися у відділі суспільної та гуманітарної літератури (кім. 403, ГНК).

Запрошуємо всіх бажаючих до перегляду!


Розміщено 21.02.2019
Вверх