Комп’ютерні мережі

 

Piccy.info - Free Image Hosting

… вступаючи в зв'язок з будь-яким комп'ютером,

ви вступаєте в зв'язок з усіма комп'ютерами,

з якими цей комп'ютер коли-небудь

перебував у зв'язку.

Денис Мілер






«Головною причиною, чому люди будуть купувати собі додому комп’ютер, стане

можливість бути пов’язаними з національною комунікаційною мережею.

Ми зараз на самому початку цього етапу, але це буде справжній прорив.

Приблизно як телефон». (1985 рік).

Стів Джобс

Інформаційно-комунікаційні технології, що з'явилися у другій половині XX ст., суттєво змінили життя людства. На сьогоднішній день сучасній людині важко уявити собі життя без різних засобів зв’язку. Пошта, телефон, радіоприймачі та інші комунікації перетворили людство в єдиний “живий” організм, змусивши його обробляти величезний потік інформації. Підручним засобом для обробки інформації став комп’ютер.

Масове використання окремих, не взаємозв’язаних комп’ютерів породжує ряд серйозних проблем: як зберігати інформацію, як зробити її загальнодоступною, як обмінюватися цією інформацією з іншими користувачами, як спільно використовувати дороговартісні ресурси (диски, принтери, сканери, модеми) багатьом користувачам. Рішенням цих проблем є об’єднання комп’ютерів у єдину комунікаційну систему – комп’ютерну мережу.

Комп’ютерна мережа – це сукупність комп'ютерів та інших пристроїв, з’єднаних між собою за допомогою мережевого обладнання.

На абонементі молодших курсів (ГНК, к. 504) оформлено книжкову виставку «Комп’ютерні мережі», на якій представлено навчальні підручники та посібники з даної тематики. Висвітлюються базові принципи побудови, функціонування, налаштування, розглянуто  засоби створення комп'ютерних мереж. Наведено еволюцію, класифікацію та вимоги до комп’ютерних мереж. Описано технології розгортання локальних мереж, інтеграцію локальних мереж у корпоративну глобальну мережу та підключення до Internet. Матеріали виставки будуть корисними для всіх бажаючих одержати або поглибити свої знання в галузі комп'ютерних мереж.

Запрошуємо до перегляду


Розміщено 13.03.2019
Вверх