Нова виставка. О.С. Попов – винахідник радіо (до 160-річчя від дня народження)

 

Piccy.info - Free Image Hosting


Геніальні ідеї приходять тим,

хто заслужив їх наполегливою працею.

В. І. Вернадський

 





Радіо відносять до найвидатніших винаходів кінця ХІХ — початку ХХ століття. З його появою утворилась нова галузь техніки, яка має велике практичне значення для різних сфер людської діяльності.

Олександр Степанович Попов являється піонером в напрямку радіотехніки  і зв'язку, людиною, яка першою розв'язала задачу бездротової передачі радіосигналів. 

Piccy.info - Free Image Hosting

Ще в 1889 році він висловив припущення про можливість електромагнітної передачі сигналів на відстань, а вже в 1895 році створив свій перший радіоприймач, який продемонстрував 7 травня 1895 року на засіданні Російського фізико-хімічного суспільства. Згодом, в 1896 році, Попов випробував приймальну радіостанцію, передавши на відстань 250 метрів перші слова. На маневрах Чорноморського флоту в 1899 році вчений установив радіозв'язок на відстані понад 20 км. На початку 1900 року радіозв'язок був успішно використаний під час рятувальних операцій у Фінській затоці. За участю О. С. Попова почалося впровадження радіо­зв'язку на флоті та в армії.

В цьому році відзначається ювілей Олександра Степановича Попова — 160 років з дня народження. Великому винахіднику радіо присвячена нова книжкова виставка «О.С. Попов – винахідник радіо», яку оформлено в читальному залі старших курсів (ГНК, к 603).

 Запрошуємо до перегляду


Розміщено 14.03.2019
Вверх