Наукова година «Цей дивовижний Ейнштейн»

 

Piccy.info - Free Image Hosting Найбільш незрозуміле у нашому світі є те,

що він усе-таки зрозумілий.

 

Моральні характеристики визначної людини

мають більше значення для її покоління і

для історичного розвитку, ніж суто

інтелектуальні досягнення. Ці останні самі

залежать від величі духу, величі, яка зазвичай

залишається невідома.

Piccy.info - Free Image Hosting

 

 

  

«Цей дивовижний Ейнштейн» - таку назву мала наукова година, яку провели співробітники бібліотеки для студентів-магістрів в читальному залі суспільно-

гуманітарної літератури. Ведучі заходу завідувач відділу Ганна Суровенко та головний бібліотекар Людмила Андронік в цікавій та іронічній формі розповідали про одну з унікальних особистостей, про яку історики сперечаються і досі.

Альберт Ейнштейн - вічно зсутулений, з великими виразними очима і скуйовдженою шевелюрою, став одним із символів минулого сторіччя, людиною-легендою, чиє ім'я стало синонімом геніальності, а його теорія відносності та інші роботи з фундаментальної фізичної науки міцно асоціюються з найвищими досягненнями людського розуму. 

Його наукові праці багато в чому заклали фундамент сучасної фізики, а товариськість, дружелюбність, життєрадісність і незрівнянна чарівність зробили його однією з найулюбленіших і впізнаваних особистостей в історії науки. 

Студенти з інтересом слухали цікаві факти з життя всесвітньо відомого вченого. Розповідь супроводжувалась слайд-шоу. Наприкінці заходу присутні переглянули невеличкий відеофільм «Одна історія. Альберт Ейнштейн – найвідоміший фізик XX століття».

Фоторепортаж


Розміщено 22.03.2019
Вверх