Запрошуємо на книжкову виставку з екології та охорони навколишнього середовища


«Ми–господарі нашої природи

і вона для нас комора сонця з великим скарбом життя»

М. Пришвін

 

Природа – наше багатство. Зберегти це багатство для наступних поколінь є нашим першочерговим завданням і обов'язком.

Про стан навколишнього середовища, про ту реальність, в якій ми живемо і можливі зміни її за декілька років розповідає і застерігає екологія. 

piccy.infoВажливість вивчення екологічних проблем і природоохоронної діяльності в сучасному світі постійно наростає. Провідні природничо-наукові дослідники цілком справедливо підкреслюють, що ліквідація глобальної екологічної кризи є найважливішим завданням сучасної цивілізації. Сьогодні ж, коли екологічна криза призвела людство до краю прірви, вкрай важливо створення цілісного уявлення про структуру і функціонування екологічних систем різного ієрархічного рівня; формування сучасного наукового екологічного світогляду, уміння і навичок аналізу й визначення екологічної та економічної ефективності впровадження природоохоронних заходів. Наразі досить гострою є проблема екологічного просвітництва. Саме тому тема захисту навколишнього середовища завжди знаходиться у полі зору бібліотечних працівників. Так, на сайті університетської книгозбірні представлена віртуальна виставка «Екологія і природокористування: проблеми та перспективи». 

Працівниками відділу обслуговування навчальною літературою на абонементі молодших курсів (ГНК, к. 504) розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Екологія та охорона навколишнього середовища», яка буде цікавою і корисною для широкого кола користувачів. На виставці представлені документи і публікації із фондів бібліотеки: навчальні посібники, збірники наукових праць, матеріали науково-практичних конференцій, науково-популярні видання, присвячені навколишньому середовищу та екологічній безпеці.

 

Запрошуємо до перегляду!

 


Розміщено 07.11.2019
Вверх