Автомобільний світ: історія і сучасність

 

 

Хлопець, який  винайшов перше  колесо, був ідіотом, але хлопець, який  винайшов інші  три, був генієм.

Сід Сизар (американський комедійний актор і сценарист)

 







Зараз вже багато людей не уявляє свого життя без автомобіля. Проте так було не завжди. Історія виникнення автомобіля – це тернистий шлях багатьох винахідників. З тих якнайдавніших часів, коли було придумано колесо, люди мріяли про швидку їзду. Пошуки були довгими. Результат їх чудовий: нині мало місць на земній кулі, де б не з'являвся автомобіль. Наш «друг» автомобіль не тільки їздить по шосе, він навчився долати глибокі сніги і бездоріжжя, плавати і навіть літати.

Доля автомобілів багато в чому подібна до людської: одні з’являються і безслідно зникають, інші залишають свій слід в історії, Але є і такі, які ще за життя стають легендами, вони стають родоначальниками династій і часом випускаються під одним і тим самим ім’ям понад півстоліття. Пройшовши довгий історичний шлях, автомобіль отримав суспільне визнання і на цьому його рух не зупиняється!

Як же відбувся автомобіль? Ми зібрали для вас цікаві факти з історії виникнення автомобіля та його еволюції і хочемо вам про них розповісти.

Пропонуємо вашій увазі відеоряд «Від колеса до електрокара» та віртуальну бесіду «Автомобільний світ: історія і сучасність».


Розміщено 20.12.2019
Вверх