Книжкова виставка до 85-річчя від дня народження В. А. Симоненка


«Я для тебе горів український народе…». Книжкова виставка до 85-річчя від дня народження В. А.  Симоненка

 

Василь Симоненко (1935-1963) – поет, прозаїк, журналіст, борець за права людини. Вже у двадцять  років він зумів серйозно заявити про себе у літературі та відбутися як письменник, привернути увагу своїм глибоко новаторським розумінням сутності людини, дійсності, творчості… А в неповних двадцять дев’ять років – трагічно пішов із життя.  piccy.infoВасиль Симоненко уже став для нас легендою. Нескорений, як Прометей, з гарячою і пристрасною натурою, непримиренний до ворогів українського народу, великий патріот своєї Вітчизни, щирий і добродійний, він увійшов в літературу, як поборник правди і добра.

У 1995 році Василю  Симоненку було посмертно присуджено Державну премію України імені Тараса  Шевченка за збірки поезій та прози  «Лебеді материнства»,  «У твоєму імені живу»,  «Народ мій завжди буде». Твори Василя Симоненка дістали всенародне визнання. Його поезія розлилася піснею по українській землі.  

З нагоди 85-річчя від дня народження Василя  Андрійовича  Симоненка в  науково-технічній бібліотеці (кім.403, ГНК) розгорнуто книжкову виставку «Я для тебе горів український народе…». Експозиція презентує  видання творів поета,  збірки поезій різних років видання, окремі твори, казки, байки, літературні статті, рецензії, нариси. Творчий і життєвий шлях письменника висвітлюють окремі видання  унікальних  спогадів, цікавих  фактів про  Василя Симоненка його колег і друзів, наукові публікації, статті з періодичних видань.

На виставці представлені документи із фондів НТБ. Для пошуку інших видань автора радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.


Запрошуємо на перегляд!


Розміщено 06.01.2020
Вверх