Професору А. П. РАНСЬКОМУ – 70


3 лютого святкував 70-літній ювілей доктор хімічних наук, професор, завідувач кафедри хімії та хімічної технології Вінницького національного технічного університету, лауреат Міжнародного фонду Дж. Сороса, дійсний член Нью-Йоркської академії наук АНАТОЛІЙ ПЕТРОВИЧ РАНСЬКИЙ.

Професор А. П. Ранський, перш за все, науковець. Науковий доробок вченого становить понад 450 опублікованих наукових робіт, з яких монографії, навчальні посібники, статті у фахових вітчизняних та зарубіжних виданнях, авторські свідоцтва СРСР та патенти України тощо.

Під керівництвом Анатолія Петровича підготовлена плеяда молодих науковців та висококваліфікованих фахівців.

Талановита людина – талановита в усьому. Професор Ранський А. П. – педагог з великої літери, який користується авторитетом та повагою серед молоді.

До ювілею науковця науково-технічна бібліотека підготувала покажчик «Анатолій Петрович Ранський : біобібліографічний покажчик до 70-річчя від дня народження», який вийшов у серії «Вчені нашого університету».

У покажчику представлено науково-методичний доробок професора та висвітлена багаторічна науково-педагогічна, винахідницька та громадська діяльність Анатолія Петровича Ранського.

i.piccy.info/


Розміщено 04.02.2020
Вверх