Електричні станції та системи. Книжкова виставка студентам-енергетикам

 

piccy.infoЕлектроенергетика України – це потужний, складний та багатогранний технологічний комплекс, метою якого є виробництво, передача і розподіл електроенергії між окремими споживачами. Рівень розвитку енергетики і електрифікації в найбільш опосередкованому вигляді відображає досягнутий техніко-економічний потенціал будь-якої країни.

Енергетика забезпечує електроенергією і теплом промислові підприємства, сільське господарство, транспорт, а також комунально-побутові потреби населення. Електрифікація чинить визначальний вплив на розвиток всіх галузей господарства країни. Прагнучи своєї економічної незалежності і безпеки, країна зобов’язана турбуватися, щоб темпи розвитку електроенергетики, зокрема її найважливішої ланки – генеруючих потужностей, були випереджувальними.

Основою електроенергетики України є об’єднана енергетична система (ОЕС), яка є одним з найпотужніших енергооб’єднань Європи, що забезпечує стале, надійне, безпечне, якісне постачання енергії галузям економіки і соціальної сфери країни.

piccy.infoНа допомогу студентам електромеханічних спеціальностей у відділі обслуговування навчальною літературою на абонементі старших курсів (кімн. 604) оформлено книжкову виставку «Електричні станції та системи».

Представлені документи подають основні відомості  про електричні мережі та системи, конструкції ліній електропередач, технологію вироблення електроенергії на електричних станціях різного типу, викладено характеристику електричних мереж і систем та їхніх режимів тощо. Виставка підготовлена на допомогу вивченню дисципліни студентам-енергетикам, а також буде цікава викладачам, аспірантам, та спеціалістам відповідного профілю.

Запрошуємо до перегляду.

 

Розміщено 14.02.2020
Вверх