Бібліотека про карантин

 

i.piccy.info/Шановні друзі!

Бібліотека ВНТУ протягом непростого, скажімо так, карантинного періоду прагне підтримати навчання та наукову роботу в університеті дистанційно, забезпечивши доступ до ресурсів та послуг онлайн. Також ми створюємо багато матеріалів для самоосвіти, розвитку в умовах діючих обмежень.

А сьогодні запрошуємо вас під час карантину поговорити про ... карантин. «Карантинна історія з  детективом» - назва розповіді Ольги Бондар - головного, можна сказати, краєлюба, краєзнавця, краєдослідника Бібліотеки.

В цій оповіді підібрані факти з минувшини світових епідемій. Найдавнішою з відомих пошестей вчені називають епідемію Юстиніанова чума (541-542 рр. н. е). Вважається, що вона забрала життя від 30 до 50 мільйонів людей, вчені припускають, що це становило на той час половину населення Землі.

i.piccy.info/Сучасна пандемія COVID-19 майже збіглася з віковим ювілеєм страшної пандемії іншого захворювання, «іспанки». Журнал «Science» виклав у відкритий доступ свою редакційну статтю за 1919 рік. «Пандемія, яка тільки що пронеслася навколо Землі, не має прецедентів… Найдивовижніше в цій пандемії – це та повна невідомість, що оточувала її. Здавалося, ніхто не знав, що таке ця хвороба, звідки вона взялася, як з’явилася і як її зупинити. І стривожені уми задають питання: чи не прийде ще одна хвиля ЦЬОГО знову...».

Цікаво, чи не так? Наскільки ці слова актуальні та пророчі сьогодні.


Розміщено 29.04.2020
Вверх