РОМАН В ЛИСТАХ (ДО 170-РІЧЧЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ОНОРЕ ДЕ БАЛЬЗАКА)

piccy.info

У справжньому таланті завжди все

просто, відкрито, він чистий і позбавлений зарозумілості

Оноре де Бальзак


Одного лютневого дня 1832 року до Парижа було написано й через Одесу відправлено загадкового листа без імені й зворотньої адреси, підписаного псевдонімом «Чужинка». Листа було адресовано Оноре де Бальзаку, відомому письменникові, знавцеві людської (а найбільше – жіночої) душі, автору «Людської комедії». «Мене захоплює дивовижна чутливість вашої душі, адже завдяки їй ви розгадали душу жінки», — писала незнайомка. Звісно, як знаний ловелас і любитель авантюр, Бальзак не міг проігнорувати таке послання. Таким є початок «віртуального роману» всесвітньовідомого письменника й багатої польської графині Евеліни Ганської.

Генії - не просто люди, вони знають про світ щось таке, що невідомо звичайній людині. І те, як вони себе поводять в коханні, допомагає нам відкоригувати власні вчинки та погляди.

Вашій увазі ми представляємо віртуальну розповідь  про історію кохання, щодо  якої за різних часів з-під пера істориків, філологів, письменників Франції, України, Польщі, Росії та інших країн написані томи: «Роман в листах. Історія кохання Оноре де Бальзака та Евеліни Ганської», яка ввійшла до циклу віртуальних бесід науково-технічної бібліотеки   «Жінка в долі чоловіка».

 

Гарного перегляду!


Розміщено 18.08.2020
Вверх