24 серпня - День Незалежності України

 

piccy.infoТільки вірний орел вільним птахом літа…

Тільки вірний орел своє щастя кує,

Тільки вірний народ і бере і дає.

О.Олесь

 

Двадцять дев’ять  років для історії людської цивілізації – це лише одна мить. Для України, з часу здобуття нею незалежності в 1991 р., ці двадцять дев’ять  років умістили цілу епоху, наповнену подіями і процесами доленосного значення. У сферу міжнародного життя Україна увійшла не як невідома країна. Вона була однією з держав – фундаторів ООН, брала активну участь у зовнішньоекономічних зв’язках. Її добре знали в міжнародних культурних і спортивних колах. Додала їй і сумної слави трагедія Чорнобиля, що стала по суті екологічною катастрофою вселенського масштабу.

Згідно з міжнародним правом держава народжується не в результаті визнання іншими державами, а як наслідок волевиявлення своїх громадян, рішення народу. Акт про проголошення незалежності України від 24 серпня 1991 р. знайшов підтвердження під час всенародного референдуму 1 грудня 1991р. Після проголошення Акту про державну незалежність України 24 серпня 1991 року, Україна задекларувала себе як суверенна, демократична, правова держава, що стала на шлях розбудови громадянського суспільства.

Що принесли нашій державі двадцять дев’ять років незалежності? Чи такі вони прості ці перші самостійні кроки? Зневіра – руйнує, зводить нанівець надбане, відкидає на манівці бездоріжжя. Віра – пересуває гори, підносить непоборний дух, долає усі перешкоди. Тож – вірмо! І – будьмо щасливі. Будьмо гідними своїх предків, любімо рідну землю так, як заповідав великий Тарас, бережімо волю і незалежність України, поважаймо свій народі його мелодійну мову. Шануймо себе і свою гідність, і шановані будемо іншими.

 


Розміщено 21.08.2020
Вверх