«Біблія – крила душі» (2020 – Всесвітній рік Біблії)

 

   piccy.info Біблія – священна книга трьох світових релігій: іудаїзму, християнства та ісламу. Віра цих релігій базується на Святому Письмі, тому, що кожна з релігій вважає її Словом Божим.  Біблія справляла протягом віків винятковий вплив на ідеологічно-духовне життя, літературу, культуру, образотворче мистецтво багатьох народів.

Кожен християнський люд, який прагнув розвиватись, вважав, що потрібно мати Біблію на своїй рідній мові. Для цього  у деяких народів створювалось навіть писемництво, люди вчились грамоти, щоб вміти читати Слово Боже. Багато разів переклад Біблії ставав прикладом для державної мови. Існує  думка, що тільки та мова може вважатись мовою, на яку було перекладене Святе Письмо. Біблійний переклад ставав важливим для розвитку не тільки лінгвістики, але й духовного, національного та культурного становлення суспільства.

Щоб показати і зміцнити цінності Слова Божого для всіх людей, а також  відновити значення Біблії в традиційно християнських культурах - у «Музеї Біблії» у Вашингтоні 16 вересня 2019 року відбулася зустріч християнських лідерів з більш ніж 34 країн, щоб оголосити 2020 - «Всесвітнім роком Біблії».

Дізнатися більше про книгу, яка увібрала в себе мудрість тисячоліть допоможе презентація - «Біблія – крила душі» підготовлена працівниками відділу суспільно-гуманітарної літератури НТБ ВНТУ.

 

Запрошуємо до перегляду!


Розміщено 23.09.2020
Вверх