НАУКОВІ ГОДИНИ В УНІВЕРСИТЕТСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ УЧНІВ ЛІЦЕЮ

 

piccy.infoДвері університетської Бібліотеки завжди відчинені для учнів Подільського науково-технічного ліцею для обдарованої молоді.

В рамках Тижня науки, який проходив в Ліцеї, з його учнями була проведена наукова година, присвячена науковиці, фізику, хіміку Марії Склодовській-Кюрі. В продовження зустрічей Бібліотека провела чергові години про визначних вчених світового рівня.

8 жовтня до університетської книгозбірні завітали учні 10-ІТ  класу на наукову годину «Розстріляна молодість (Наш земляк-вінничанин Матвій Бронштейн: життя, смерть і квантова теорія гравітації)», присвячену науковцю, автору перших робіт з квантової теорії гравітації, відомому своїми роботами в області релятивістської квантової теорії, астрофізикикосмологіїквантової електродинамікитеорії тяжіння. Він був не тільки видатним теоретиком, а й талановитим педагогом і популяризатором науки. Його книги, написані для дітей, сьогодні можна назвати класикою і еталоном жанру. За своє недовге життя він зробив багато, але набагато більше зробити не встиг.

piccy.infoА вже на наступний день на науковій годині «Цей дивовижний Ейнштейн» учні 10-ФХ класу дізнавалися про одного з найвизначніших фізиків XX століття,  автора основоположних праць з квантової теорії Альберта Ейнштейна. Його наукові праці багато в чому заклали фундамент сучасної фізики, а товариськість, дружелюбність, життєрадісність і незрівнянна чарівність зробили його однією з найулюбленіших і впізнаваних особистостей в історії науки. 

Розповіді працівників Бібліотеки Ольги Немчук та Юлії Горчинської, які супроводжувалися цікавими слайд-шоу та документальними фільмами, учні ліцею слухали із  захопленням. Сподіваємось, що присутні дізналися багато нових, маловідомих фактів із життя знаменитих людей.

Захід відбувся за спільної ініціативи університетської бібліотеки та керівництва ліцею.

ФОТОГАЛЕРЕЯ


Розміщено 13.10.2020
Вверх