ХУДОЖНИЦЯ ВІД БОГА ІЗ СЕЛА БОГДАНІВКИ (ДО 120-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ КАТЕРИНИ БІЛОКУР)

 

piccy.info7 грудня   виповнюється 120 років від дня народження видатної української художниці  Катерини Білокур. Катерина Білокур є представницею «наївного мистецтва», до якого відноситься група художників, які не здобули академічної освіти, проте стали частиною загальної художньої історії. Художниця протягом всього життя виборювала право малювати. Її біографія, ймовірно, могла б стати сюжетом до голлівудського фільму. Наразі творчість Катерини Білокур належить до найкращих надбань української культури XX століття.

До 120–річчя від дня народження Катерини Білокур, майстрині народного декоративного живопису, народної художниці України, відділом СГЛ НТБ ВНТУ підготовлено презентацію «Доля, виспівана в квітах».

Фонди НТБ містять документи,  спогади сучасників, архівні матеріали, а також статті з періодичних видань, що  знайомлять з життєвим і творчим шляхом видатної художниці та визначають її місце у вітчизняній культурі.  Для пошуку документів і видань даної тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки.


ЗАПРОШУЄМО ДО ПЕРЕГЛЯДУ!


Розміщено 07.12.2020
Вверх