15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

 

i.piccy.info/15 лютого 2021 минає 32 роки з дня виведення з гіндукушських нагір’їв останнього солдата радянських збройних сил, де вони виконували важку місію майже 10 років.

Афган…  Для безлічі українських родин це слово назавжди стало грізним знаком біди і безутішного горя.

Через горнило радянсько-афганської війни пройшло більше 160 375 українців, це близько 25 відсотків від загального числа військовослужбовців. Понад 3 тисячі загиблих; десятки таких, які вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили в полон; близько 4 тисяч отримали інвалідність. Для наших громадян неоголошена афганська бійня залишилася гаспидською загадкою, яка зламала життя багатьом молодим хлопцям, залишила невиліковну рану в душах і серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків. Незважаючи ні на що, відважні воїни з честю виконали свій військовий обов’язок і залишились вірними присязі до кінця. Більшість солдатів та офіцерів, які віддали частинку себе тим воєнним подіям, повернулися додому героями. 

Ми поділяємо весь біль втрати з тими, у кого ця війна забрала рідних та  близьких і віддаємо шану всім учасникам, які достойно виконували свій інтернаціональний обов’язок.

До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав працівниками відділу суспільно-гуманітарної літератури (кімн. 403) підготовлено тематичну книжкову виставку «Афганістан – уламки пам’яті». Пропонуємо ознайомитись з матеріали фондів книгозбірні, що акцентують  увагу на важких, жахливих військових буднях: книгами, статтями періодики тих подій, фотографіями наших земляків  – учасників бойових дій.

Запрошуємо до перегляду !

 


Розміщено 13.02.2021
Вверх