21 ЛЮТОГО – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

piccy.info

Щороку 21 лютого світова громадськість відзначає МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ. Це свято було проголошене на Генеральній конференції ЮНЕСКО в листопаді 1999 року. Починаючи з 21 лютого 2000 року цей день відзначаємо і ми, українці.

piccy.infoМова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

Щороку університетська Бібліотека проводить низку заходів до цього свята.

piccy.infoЦьогоріч, щоб вшанувати рідну  українську мову до Бібліотеки завітала студентська молодь Вінницького національного технічного університету та наші юні друзі -  учні Подільського  науково-технічного ліцею для обдарованої молоді з поетичним словом. Ми не змогли запросити багато гостей, враховуючи карантинні обмеження. Та ми створили відеоролик, щоб всі бажаючі познайомилися з нашими гостями та їхніми поетичними виступами.

А У Бібліотеці наші читачі можуть ознайомитися з матеріалами виставки «Яке прекрасне рідне слово...» (кім. 303 ГНК)  та інсталяцією «Пізнаймо в серці рідне слово...»  (хол 7 поверху ГНК).

Запрошуємо до Бібліотеки!



Розміщено 21.02.2021
Вверх