Дні аспіранта в Бібліотеці

 

piccy.infoДнями в Бібліотеці для молодих дослідників в дистанційному режимі було проведено Дні аспіранта на тему «Бібліотека на допомогу інформаційній підтримці наукових досліджень».

Директор НТБ Тетяна Притуляк ознайомила присутніх з бібліотечним вебсайтом як єдиною точкою доступу до інформаційних ресурсів та портфелем онлайн послуг, що доступні зареєстрованим користувачам. Також вона розповіла про важливість Відкритого Доступу, участь університету в ньому та роль бібліотеки.

Завідувач Сектору інформаційної підтримки наукових досліджень Лілія Криштафович говорила про Інституційний репозитарій ВНТУ, міжнародні наукометричні бази даних, до яких має доступ університет та надала короткі інструкції віддаленого користування ними. А головний бібліотекар Людмила Андронік донесла інформацію про наукометричні інструменти та про те, як вони можуть допомогти аспірантам у їхній науково-дослідницькій діяльності.

Системи ідентифікації науковця – ще одне важливе питання, яке було розглянуто завідувачкою відділу наукової інформації та бібліографії Наталією Таранухою.

Зацікавленість молодих науковців викликала презентація «Академічна доброчесність у вищій освіті: мотивація, законодавча база, проєкти» головного бібліотекаря Людмили Андронік.  Продовженням цієї теми стала консультація Лілії Криштафович «Академічне письмо: як писати доброчесно (на допомогу аспіранту)».

Присутні мали змогу ознайомитись з фаховими періодичними виданнями та науковими виданнями ВНТУ.

Дякуємо за активну участь в організації цих занять завідувачу кафедрою комп’ютерних наук проф. Андрію Яровому та маємо надію, що незабаром наші зустрічі будуть проходити в стінах Бібліотеки.

ФОТОРЕПОРТАЖ


Розміщено 17.05.2021
Вверх