Новинки про історію рідного краю вже в бібліотеці


Вже вкотре Бібліотека отримує нові книги в подарунок від Центру історії Вінниці. Цього разу наші фонди поповнилися збірником історичних джерел «Директорія УНР у Вінниці у грудні 1918 р.», книгою-дослідженням Арсена Зінченка «Руські парафії міста Вінниці у XVIII столітті» та виданням «Щоденний запис кінного походу: 30 років по тому», упорядкованим Олесею Коваль.

 Фото 1

В основу книги А. Зінченка «Руські парафії міста Вінниці у XVIII столітті» лягли дослідження історії руських парафій Вінниці, документи, уперше введені є науковий обіг: акти візитацій і метричні книги цих парафій, записи до актових книг, презенти, які разом із опублікованими джерелами й науковою аналітикою дали змогу створити розгорнутий наратив церковного сегменту міського життя на тлі ширших соціокультурних і політичних процесів Правобережної України XVIII ст.

 Фото 2

Збірник історичних джерел «Директорія УНР у Вінниці у грудні 1918 р.: документи і матеріали» (Автори вступної статті та упорядники: О. М. Кравчук, С. Л. Калитко, І. І. Ратушняк) присвячений  подіям другої половини листопада – грудня 1918 р., часу  утвердження влади Директорії Української Народної Республіки на Поділлі та її перебування у Вінниці. Видання містить документи та матеріали архівів та регіональної періодики, свідчення учасників подій про діяльність вищих і місцевих органів влади УНР, міського самоврядування у Вінниці у період завершення протигетьманського повстання.

Фото 3 

Видання «Щоденний запис кінного походу: 30 років по тому» присвячене
30-річчю студентської експедиції «Козацькими шляхами – пам’ять народна», яка стала втіленням задуму кінного походу з Вінниці до Запоріжжя для участі у відзначенні 500-ліття українського козацтва в серпні 1990 р.

 

Щиро дякуємо Центру історії Вінниці за чудові подарунки!


Розміщено 13.08.2021
Вверх