Бабин яр... Наш біль... Наша пам'ять...

 

Бабин Яр

Бабин Яр… Всесвітньо відоме місце трагедії, що стала символом Голокосту, найбільший інтернаціональний цвинтар в Україні.

В історії людства є події, трагічність яких з відстані років набирає набатного звучання, застерігаючи суспільство від їх повторення. Одна з таких найтрагічніших сторінок історії – трагедія Бабиного Яру.

80 років тому, наприкінці вересня – початку жовтня 1941 року, на колишній київській околиці у Бабиному Яру фашистами було розстріляно сотні тисяч людей, головним чином євреїв. Але й пізніше саме сюди, у Бабин Яр, привозили на страту – людей різних національностей, військових і цивільних.  Загибель єврейського населення  стала  частиною загальної трагедії, яку пережив увесь багатонаціональний народ України.Виставка

В пам'ять жертв цієї трагедії працівники відділу СГЛ НТБ підготували презентацію «Бабин Яр. Дорога смерті…». Також Університетська книгозбірня запрошує усіх до перегляду книжкової виставки «Бабин Яр-трагедія, історія, пам'ять», розгорнутої  в читальній залі відділу (кімн.403). Книги, статті із періодичних видань, представлені на експозиції, нададуть змогу більше дізнатися про трагічну сторінку в українській та світовій історії.

Запрошуємо до перегляду


Розміщено 29.09.2021
Вверх