21-й Всеукраїнський диктант національної єдності спільнота ВНТУ писала разом з усією країною

 

фотоСьогодні, 9 листопада, відбулася акція «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності», приурочена Дню української писемності та мови. Щорічно до написання Всеукраїнського диктанту приєднуються все більше людей різних національностей з різних країн світу.

Цьогорічний радіодиктант «Слідом за пам’яттю» читав письменник, автор тексту Юрій Андрухович.

Традиційно майданчиком для написання диктанту була університетська бібліотека. Другий рік поспіль, в умовах пандемії, диктант пишемо і офлайн в читальній залі, і онлайн.

Показовим є те, що кількість учасників, які гуртує Бібліотека разом з кафедрою мовознавства, щоразу збільшується. Активну участь беруть також студенти-іноземці.

До Бібліотеки на акцію єдності, як завше, завітали представники адміністрації університету. Це, насамперед, постійна учасниця флешмобу Світлана Денисюк, професорка, проректорка з науково-педагогічної роботи і соціальних комунікацій; Микола Небава, професор, декан факультету МІБ; Анатолій Поплавський, доцент, вчений секретар університету; Людмила Горчинська, ст. викладачка кафедри мовознавства.

 Уважні, навіть трохи схвильовані, єдині у помислах та меті, – усі ми відчули ті особливі емоції, знайомі кожному свідомому українцеві. Єднаймося навколо рідної мови, бо разом ми сила!

 

ФОТОРЕПОРТАЖ


Розміщено 09.11.2021
Вверх