День студента – свято молоді

 

фото 1Для багатьох людей студентські роки – це найкращий час, який потім згадується з посмішкою на обличчі, з радісним трепетом та ностальгією. Адже, як забути перші кроки в доросле життя, першу свободу та шалені студентські вечірки?

Міжнародне свято студентства щорічно відзначається 17 листопада.

А почалося все з трагедії  1939 року, коли нацисти заарештували і розстріляли лідерів чеського Союзу студентів, 1200 молодих людей відправили до концтабору в Заксенхаузен. За наказом Гітлера всі чеські вищі навчальні заклади закрили до кінця війни.

В пам’ять про ці події в 1941 році на Всесвітньому конгресі студентів у Лондоні було вирішено заснувати Міжнародний День студентів.

Відзначення свята студентської молоді 17 листопада в Україні започатковано президентським указом  1999 року.

Традиції святкування в кожному навчальному закладі свої. Проводяться концерти, флешмоби, конкурси талантів тощо. На адресу всіх студентів лунає безліч поздоровлень.

Науково-технічна бібліотека Вінницького національного технічного університету теж приєднується  до привітань з Міжнародним святом студентської активності та єдності усіх, хто «гризе граніт науки»:


Шановні наші студенти!

Прийміть щирі вітання зі святом, що не має меж та кордонів, яке зближує та об'єднує молодих людей усього світу! Зичимо міцного здоров’я, відмінних успіхів у навчанні, творчого натхнення, наполегливості та здійснення усіх мрій і життєвих планів. Нехай для кожного з вас студентське життя буде наповнене незабутніми враженнями, цікавими подіями та щирими почуттями. Бажаємо колишнім і нинішнім студентам бути на рівні високих вимог сучасного життя, реалізувати творчий потенціал, адже саме вам належить вирішувати, яким буде життя в нашій країні в майбутньому.

Тож навчайтесь, здобувайте нові знання і навички! Обирайте свій шлях у житті! А де ж те місце на Землі, де найкраще навчатись, думати, приймати рішення? Звісно, що у Бібліотеці!


 Ласкаво просимо до нашої Книгозбірні!

фото 2


Розміщено 16.11.2021
Вверх