Діти – це щастя, майбутнє і надія України! (До Дня захисту дітей)

 

Де діти – там нема пітьми,

Там світлим є завжди життя

І молодіє світ дітьми,

Оновлюється в нас буття!

М. Шерник

1Українці вчаться жити в умовах нової реальності.

Війна розділила наше життя на «до» і «після! І Найважче маленьким квіточкам України – нашим дітям.

1 червня – день захисту дітей.

Особливо важливим цей день видається під час війни в Україні.

На сьогодні відомо, що  в Україні від початку повномасштабного російського вторгнення постраждали 682 дитини. З них 242 загинули та понад 440 поранено. 1106 дітей батьки вивезли з України.

Через бомбардування та обстріли ворожими збройними силами українських міст та сіл пошкоджено 1888 закладів освіти. При цьому 180 з них зруйновано повністю.

Жорстока реальність довкола залишає у маленьких хлопчиків та дівчаток глибокі травми на все життя.

Мета цьогорічного Дня захисту дітей - привернути увагу світової громадськості  до порушень прав дітей у час повномасштабної війни росії проти України, до численних страждань  дітей.

Треба говорити про це на всіх майданчиках, цим самим закликаючи про допомогу. Ми повинні зробити так, щоб військові злочини припинилися та не залишилися без покарання.

Діти так потребують любові, турботи, батьківської ласки і МИРУ! Так хочеться, щоб кожне дитяче серце не було обділене цим маленьким щастям.

Потрібно захищати дітей від біди, робити їх щасливими.

А ще влаштовувати їм свята та навчати добру. Дорослі повинні робити це за будь яких умов – навіть коли війна. Нехай дитячі посмішки висвітлюють нашу планету.

У День Захисту Дітей Бібліотека бажає кожній дитині міцної сім’ї і всього необхідного для безтурботного дитинства та запрошує переглянути створений ролик  «До Дня Захисту Дітей-2022»1

А також, зважаючи на те, що розпочинаються  літні канікули, пропонуємо чудовий спосіб проведення дозвілля з дитиною.  Казки, оповідання, цікаві пригоди,  енциклопедії для юних «чомучок» очікують на читача в нашій Бібліотеці.

Адже читання – це не тільки особистий розвиток, а й своєрідна форма релаксації, здатна  розслабити й відволікти від проблем.

 

Читайте! Читайте для дитини! Читайте разом з дитиною!




Розміщено 01.06.2022
Вверх