Мова – зброя. 21 лютого – Міжнародний день рідної мови

 

Мова – це не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще. Мова – це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам’ять, найцінніше надбання віків, мова – це ще й музика, мелодика, фарби, буття, сучасна, художня, інтелектуальна і мисленнєва діяльність народу, – Олесь Гончар.

Митрополит Іларіон (Огієнко), який був не лише духовним вчителем для українців, але й видатним вченим та знавцем української мови, залишив для нас слова істинної мудрості: «Рідна мова – це шлях до Бога. Не рідною мовою Бога не пізнаєш».

Українці важко виборювали право на мову свого роду крізь століття. На прикладі нашої боротьби з російською навалою, весь світ бачить – наскільки важлива кожна мова для кожного народу, можливість вільно розмовляти нею на своїй рідній землі.

Сьогодні мова – це зброя. І українці, шануючи й поважаючи всі мови, засвідчують свою автентичність, спілкуючись всюди тільки українською, навіть ті серед нас, які не надавали раніше цьому великого значення.

До Дня рідної мови Науково-технічна бібліотека ВНТУ пропонує вітальний відеоролик «Мова кожного народу неповторна і своя».

1


Розміщено 21.02.2023
Вверх