ВНТУ та ректор серед найкращих в Україні та світі

 

1

Ректор Вінницького національного технічного університету Віктор Біліченко ввійшов в ТОП-15 серед керівників українських вишів у Світовому рейтингу найкращих ректорів та університетів 2023 року (The World Rating of the Best Chancellors and Universities).

У списку The World Rating of the Best Chancellors and Universities представлено тисяча університетів світу та їхніх очільників. Лідерами рейтингу стали керівники Массачусетського інституту технологій, Гарвардського, Оксфордського, Єльського та Стендфордського університетів.

У світовий рейтинг потрапило тридцять українських ЗВО та їхніх керівників. Україна посіла 34-ту сходинку серед держав, університети яких представлені в рейтингу. 

До п’ятірки кращих ректорів України ввійшли: ректор Київського Національного університету ім. Тараса Шевченка Володимир Бугров, ректорка Луцького національного технічного університету Ірина Вахович, ректор Національного технічного університету «ХПІ» Євген Сокол, ректор Дніпропетровського університету внутрішніх справ Андрій Фоменко та ректор Сумського державного університету Василь Карпуша.

Очільник Вінницького національного технічного університету Віктор Біліченко займає 14 місце в рейтингу (855-та світова позиція). Серед ректорів вінницьких вишів до рейтингу потрапила також керівник Вінницького національного медичного університету (17 сходинка в Україні та 891 в світі).

Рейтинг створений The International Agency of State, Corporate and Private Rating IHBI.

Побудований рейтинг на основі діяльнісного підходу в методології та базується на низці критеріїв, які дають змогу об’єктивно та неупереджено оцінити якість та результати реальної роботи ректорів та очолюваних ними університетів. Зокрема:

  • Рівень професійного розвитку співробітників
  • Досягнення
  • Міжнародна співпраця
  • Наукова діяльність
  • Вплив університетів на розвиток світу. Внесок університету в розвиток економіки країни
  • Наявність видатних випускників, які змінюють країну та світ на краще.

Ранжування концептуально схоже на кредитний рейтинг і демонструє рівень якості та ефективності роботи ректорів та університетів на користь студентів, їхніх батьків та роботодавців.

Вітаємо університетську спільноту на чолі з ректором Віктором Біліченком!



Розміщено 15.05.2023
Вверх