Мені важливо знайти правду (до 155-річчя від дня народження Вернадського В.І.)

 

Piccy.info - Free Image Hosting

«…шукаєш правди, і я цілком відчуваю,

що можу померти, можу згоріти, шукаючи її,

але мені важливо знайти, і якщо не знайти,

то прагнути знайти її, цю правду,

якою би гіркою, примарною і

важкою вона не була.»

 

Володимир Вернадський

 

 

 

12 березня виповнюється 155 років від дня народження академіка, професора, першого президента Академії наук України Володимира Івановича Вернадського.

На науковій ниві Вернадський зарекомендував себе як широко мислячий натураліст, який намагався створити великі природничо-наукові та світоглядні концепції, що приваблювало до нього багатьох вчених і дозволило створити потужні наукові школи світового значення.

В історію української та світової науки Володимир Вернадський увійшов як видатний натураліст, мислитель, громадський діяч. Він вивчав такі спеціальні галузі знань про Землю, як геологія, кристалографія, мінералогія, геохімія, біологія і визначив шляхи загальної еволюції Землі, ввів поняття «біосфера» і «ноосфера» – області поширення життя на Землі як результат еволюційного впливу на неї з боку людини. Він був провісником нової галузі науки – екології.

В відділі обслуговування навчальною літературою на абонементі молодших курсів (к. 504) оформлено книжково-ілюстративну виставку «Мені важливо знайти правду» (до 155-річчя від дня народження Вернадського В. І.). Зібрані матеріали із фондів НТБ розповідають про життя та наукову діяльність видатного академіка. Більше інформації про вченого можна дізнатися на сайті НТБ, переглянувши віртуальну виставку «Шляхами Вернадського».

Запрошуємо до перегляду.


 


Розміщено 12.03.2018
Вверх