З Днем Незалежності, рідна Україно!

Щороку 24 серпня українці, де б вони не знаходились, відзначають головне своє свято – День Незалежності України. Цьогоріч – знову в умовах російської агресії, коли Україні вкотре доводиться відстоювати свою свободу та право на життя, а весь світ побачив хоробрість і самовідданість нашого народу.

 Це свято є і завжди буде символічним і надзвичайно важливим для українців у всьому світі попри щохвилинне зухвале намагання ворога зламати наш дух та знищити нас фізично.

Історія свята незалежності бере свій початок у 1990 році. 16 липня Верховна Рада зробила історичний крок, як передвісник майбутньої незалежності, та прийняла Декларацію про державний суверенітет України.

Пізніше, після ухвалення Акту проголошення незалежності України, пам’ятну дату було змінено з 16 липня на 24 серпня.

Українці отримали державну незалежність, яку тепер ніколи й ні на що не проміняють.

Сьогодні майбутнє України, як держави, виборюється на полі бою та залежить від кожного з нас, нашого патріотизму, наполегливої праці. Щодня ми продовжуємо боротьбу за свободу своєї держави та щасливе життя нащадків.

Наша мета – незалежна, сильна, заможна і процвітаюча Україна! Віримо, що так і буде!

Жоден ворог нас не переможе і не здолає, бо наша сила – у нашій єдності!

А сьогодні, як і кожного дня, дякуємо Збройним Силам України за те, що боронять нашу землю, і працюємо далі на нашу спільну Перемогу!

Завітайте до університетської бібліотеки, ознайомтесь з різноманітними джерелами цієї тематики, що зібрані у наших фондах. Документи, спогади, ілюстративний матеріал відтворюють широку панораму політичних подій, які показують шлях нашого народу до незалежності своєї держави і запеклу боротьбу за неї сьогодні.


Вітаємо всіх з Днем Незалежності України!

Віримо в нашу Перемогу, в наших воїнів, в силу нашого духу!


Слава Україні!


Розміщено 23.08.2023
Вверх