ДО ДНЯ ВИНАХІДНИКА І РАЦІОНАЛІЗАТОРА УКРАЇНИ

епіграф


Людство не змогло б існувати без постійного прогресу, знаходження і впровадження нових технологій, винаходів і відкриттів. Сьогодні багато з них уже застаріли й в них немає потреби, інші ж, як колесо, слугують і досі…

Сьогодні розвиток науки досягнув небачених висот. Людина створила літальний транспорт, побувала у космосі, може спостерігати різні події, які відбуваються в іншому кінці світу біля екрана телевізора чи монітора, та безліч інших інноваційних відкриттів, котрі сьогодні кожен житель планети сприймає як належне. І мало кому відомо, що вагомий внесок у становлення сучасної цивілізації зробили вчені, котрі були народжені на українській землі.

Саме в Україні придумали перший вертоліт, трамвай, штучний супутник Землі,винаходи рентгенівський знімок, гіпсову пов’язку та багато інших корисних речей, без яких зараз не може обійтися ціла планета.

До  Дня винахідника і раціоналізатора України   пропонуємо вам переглянути віртуальну бесіду «Найвідоміші винаходи українців» та згадати імена наших співвітчизників, які своєю подвижницькою діяльністю прославили рідну країну, представили її на міжнародному рівні як батьківщину людей з надзвичайно потужним інтелектуальним потенціалом. Це лише декілька видатних земляків, які зробили неоціненний внесок у світову науку. Та їх ще десятки, сотні, тисячі… Незаперечним фактом є те, що українська земля – батьківщина плеяди геніальних винахідників.

Бесіду було створено ще в мирному 2021 році. Сьогодні наша країна живе в стані страшної повномасштабної війни, яка стала для нас усіх великою трагедією та викликом. Українські захисники потребують сучасних та ефективних винаходів, які допоможуть їм на полі бою та збережуть життя. Крім того, війна стимулює появу нового озброєння та винаходів, корисних для сил оборони. Тому наші науковці,  серед яких і вчені з багаторічним науковим стажем, і студенти, і навіть школярі, продовжують працювати над різними ідеями новинок для армії. Вони створюють протези, медичні засоби й технології, безпілотники, дрони, зарядні станції, системи нічного бачення   та ще багато найрізноманітнішіх військових розробок. Ми обов’язково розповімо про це після нашої Перемоги!

Віримо, що українські винаходи воєнного часу будуть визнані на світовому рівні та активно використовуватися не лише в нашій країні, а й в країнах союзників.

Сміливі створюють майбутнє! Разом до Перемоги!

 

 

Запрошуємо до перегляду!


Розміщено 15.09.2023
Вверх