Деталі машин і механізмів


Piccy.info - Free Image HostingДеталі машин — технічна дисципліна, в якій вивчають методи, правила і норми розрахунку та конструювання типових деталей і складальних одиниць машин.

Синтезуючи досягнення математичних і технічних наук з результатами лабораторних досліджень і практики застосування різних машин, ця дисципліна є теоретичною основою машинобудування.

Деталі машин — базова дисципліна циклу загально-професійних дисциплін у ВНТУ на факультеті машинобудування і транспорту. Для студентів, які навчаються за спеціальностями «Автомобільний транспорт», «Галузеве машинобудування», «Прикладна механіка», «Матеріалознавство» на абонементі молодших курсів (ГНК, кім. 504) оформлено книжково-ілюстративну виставку «Деталі машин і механізмів».

Представлені матеріали висвітлюють питання проектування деталей і вузлів машин, критерії їх працездатності, принципи побудування розрахунків на міцність та зносостійкість, розглядаються методи раціонального вибору матеріалів та способи з'єднання деталей, розрахунки валів і осей, підшипників, муфт тощо.

Запрошуємо до перегляду.


Розміщено 18.10.2018
Вверх