У «Місячник першокурсника» - мерщій до університетської книгозбірні

 

1

Двері університетської бібліотеки широко відчинені для всіх читачів-студентів.

А сьогодні ми радо вітаємо в наших стінах нове поповнення університетської родини – першокурсників.

В зв’язку з російською агресією передбачено гібридну форму навчання (як онлайн, так і офлайн) і Бібліотека готова надавати інформаційну підтримку навчанню не лише в своїх стінах, а й дистанційно. Наші студенти забезпечені можливістю користуватися електронними ресурсами бібліотеки та її послугами цілодобово онлайн.

Тож з перших днів навчання в університеті ми розпочали заняття з основ інформаційної культури, де навчаємо студентів перших курсів пошуку інформації в традиційних та електронних пошукових системах, знайомимо з можливостями Бібліотеки, які надаються для навчання, наукової роботи, самоосвіти, розвитку в умовах діючих обмежень. Адже наша Бібліотека доступна читачу 24х7.

В цьому навчальному році першими слухачами наших лекцій та практичних занять стали майбутні будівельники – студенти групи 1Б-22б факультету будівництва, цивільної та екологічної інженерії. Зустріч була організована викладачем групи – доцентом, канд. техн. наук Ольгою Панкевич.

З вступним привітальним словом перед студентами виступила директор НТБ ВНТУ Тетяна Притуляк, а головний спеціаліст відділу наукової інформації та бібліографії нашої Бібліотеки Катерина Дєдова ознайомила слухачів зі структурою бібліотеки, ресурсами, як традиційними так й електронними, з основами інформаційної культури та комп’ютерної грамотності при пошуку джерел інформації в електронному каталозі локального доступу в Бібліотеці та його модулем на бібліотечному вебсайті. Розповіла про бібліотечні послуги, які можна отримати онлайн.

Також студентів ознайомили з основами та правовою базою академічної доброчесності й академічного письма.

Першокурсники справили неабияке враження на бібліотекарів своєю зацікавленістю, допитливістю, бажанням якнайкраще освоїти отриману інформацію.

Ми і надалі готові інформаційно підтримувати навчання як в стінах Бібліотеки, так і віддалено.

Запрошуємо кураторів студентських груп першокурсників до співпраці.


ФОТОГАЛЕРЕЯ


Розміщено 27.09.2022
Вверх