Зів’яла, не доцвівши… (до 70-річчя з дня народження Квітки Цісик)


ЦісикЇї голосом захоплювався весь американський шоу-бізнес. Із нею працювали Майкл Джексон, Вітні Г'юстон та інші світові зірки. Та в Україні її почули здебільшого після смерті.

Квітослава-Орися Цісик – американська співачка українського походження, популярна виконавиця рекламних джинґлів у США, оперна і блюзова співачка, виконавиця українських народних і популярних пісень.

В ці весняні дні в Україні й далекій Америці вшановують  її пам’ять…

4 квітня 2023 року Квітка Цісик святкувала б свій 70-ий День народження та хвороба забрала її від нас 29 березня 1998 року. Зів’яла, не доцвівши….

Донька українських емігрантів в Америці любила Україну всією душею.

Два україномовні альбоми Квітки Цісик, які вона випустила за свій кошт, у 1990-му були номіновані на премію «Греммі» в категорії «сучасний фолк». Голос співачки проникав  глибоко в серце, він ніс у собі невимовну тугу усіх тих українців, хто змушений був назавжди залишити свою Батьківщину і  промовляв для цілого світу – є такий особливий куточок на землі, де живуть   люди, котрі  мріють бути вільними та виборюють своє  право на незалежність – і він називається Україною.

Квітка Цісик не має звання народної артистки України – вона є «наша Квітка»! Та ми її пам’ятаємо за щире серце і великий талант. За любов до рідної землі.

А пісні у її виконання й досі надзвичайно популярні!

До 70-річчя з дня народження легендарної української Квітки, про її таке коротке, але насичене піснею й щирою любов’ю до України життя, нашою Бібліотекою підготовлено віртуальну бесіду «Українське серце співучої KACEY», що входить до циклу  «Імена, увічнені у вулицях Вінниці» краєзнавчого проєкту «Вінниччина: історія, сьогодення, майбутнє».


Розміщено 03.04.2023
Вверх