Відзначаємо Міжнародний день інтелектуальної власності

 

26 квітня, за ініціативи Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), світова спільнота традиційно відзначає Міжнародний день інтелектуальної власності. Цей день встановлено у вересні 2000 року на засіданні Генеральної асамблеї  ВОІВ. Його впровадження має на меті підкреслити значення інновацій у повсякденному житті людини і вдосконаленні суспільства.

2Тема кампанії до Міжнародного дня ІВ 2023 року  –  «Жінки та ІВ – каталізатор інновацій і творчості».

Міжнародний день інтелектуальної власності – прекрасна можливість привернути увагу до питань, пов'язаних з творчістю та інноваціями.

Патенти, товарні знаки, авторське право та суміжні права, як продуктивні результати творчості і знань, є потужними інструментами сприяння економічному та культурному розвитку всього світового співтовариства.1

 

До відзначення цієї дати  працівники відділу наукової інформації та бібліографії створили віртуальну книжкову виставку-презентацію  «Інтелектуальна власність як результат творчої діяльності дослідника» та підготовили і провели бібліографічний огляд для бібліотекарів.

Присутні мали змогу ознайомитись з документами з фондів науково-технічної 3 бібліотеки з питань дослідження теоретичних та практичних питань правового регулювання відносин авторського права і суміжних прав, міжнародних аспектів права інтелектуальної власності, проблем господарсько-правового захисту інтелектуальної власності в Україні, які допоможуть підвищити рівень знань у сфері створення, правового захисту та використання об'єктів інтелектуальної власності.

 

Запрошуємо до перегляду.


Розміщено 26.04.2023
Вверх