РОМАН КВЄТНИЙ. ЗУСТРІЧ З «ФІЗИКОМ І ЛІРИКОМ» В УНІВЕРСИТЕТСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ

1


Вже  стало доброю традицією запрошувати на гостину до  Літературної вітальні університетської бібліотеки непересічних особистостей.

26 квітня наша Бібліотека організувала творчу зустріч з  щирою, відкритою до спілкування людиною – Романом Квєтним, доктором  технічних наук, професором,  членом-кореспондентом Національної академії педагогічних наук України, заслуженим діячем науки і техніки України, академіком Української технологічної Академії. А лейтмотивом її стали слова Романа Наумовича: «Я продовжую шукати своє “незнайдене”…»

Талановита людина – талановита в усьому. Життя проф. Квєтного є цьому підтвердженням. Відомий вчений, вчитель і наставник, який пишається досягненнями своїх учнів, обдарований письменник, завзятий мандрівник, справжній друг і, взагалі, успішна в усьому людина… Про це коротко розповіли світлини з  відеоряду, який  підготували господарі заходу – бібліотекарі.

Родзинкою  зустрічі стала презентація нової книги Романа Квєтного під назвою «Той, що почув…», яка об’єднує оповідання та нариси, що були написані ним протягом останнього двадцятиріччя. Тут історії, пов’язані з вірою та провидінням, життєвими випробуваннями, історичними подіями, спогади про студентські роки, відносини між вчителями та учнями, життя вчених, бізнес і його закони, люди і собаки і, безумовно, Кохання… В оповіданнях знайшли відображення і останні події у всьому світі – війна, пандемія…

Автор присвятив цю книгу Героям України, що наразі боронять нашу землю від російської агресії. Усі виручені кошти з продажу видання перераховуються на потреби ЗСУ.

На зустріч завітали колеги, друзі, студенти і всі ті, кому до вподоби творчість Романа Наумовича.

Оплесками завершувався кожен прочитаний автором твір, адже Роман Наумович є прекрасним читцем власної прози. Його гумор, жарти, розповіді про випадки зі свого життя та манера спілкування підкорили і не залишили байдужим жодного присутнього в залі. 

Невимушена атмосфера, щирі емоції, задушевність панували на заході. З добрими словами виступили друзі та колеги автора професори Олег Бісікало та Віктор Мізерний.

Живе спілкування з письменником Романом Квєтним супроводжувалось чаюванням.

На завершення зустрічі багато присутніх придбали книги автора з автографом, таким чином долучившись до благородної справи – допомоги ЗСУ.

Бібліотека вдячна гостям за цікаву та корисну зустріч, непідроблені емоції та чудову атмосферу. До нових зустрічей в нашій Літературній вітальні!

Для інформації: книга Романа Квєтного з автографом автора є в університетській бібліотеці. Тож запрошуємо до читання!

 

ФОТОРЕПОРТАЖ


Розміщено 27.04.2023
Вверх