ДЕНЬ АСПІРАНТА ВНТУ В УМОВАХ ВІЙНИ

 

1Науково-технічна бібліотека ВНТУ в рамках Міжнародного Тижня Відкритого Доступу,  який увесь світ відзначає  в останній тиждень жовтня, зорганізувала  проведення інформаційного заходу «День аспіранта ВНТУ» (25 та 27 жовтня) онлайн.  

Зі вступним вітальним словом перед молодими дослідниками виступив Володимир Грабко, перший проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва, який розповів про розвиток науки в університеті та країні в цілому та роль інформаційної підтримки бібліотек в цьому процесі.

Директор Бібліотеки Тетяна Притуляк розповіла про важливість Відкритого Доступу, участь Університету в ньому та  роль Бібліотеки. Також ознайомила присутніх з бібліотечним вебсайтом, як єдиною точкою доступу до інформаційних ресурсів та портфелем бібліотечних онлайн послуг, що доступні 24х7, діяльністю сектору інформаційної підтримки наукових досліджень в університеті (насамперед, допомога дослідникам у роботі з базами даних, підтримка Інституційного репозитарію університету, надання віддалено інформаційно-бібліографічних послуг  тощо).

Очільниця  сектору Лілія Криштафович говорила про Інституційний репозитарій ВНТУ, міжнародні наукометричні бази даних, до яких має доступ університет та надала короткі інструкції віддаленого користування ними.

На наступний день до заходу долучилася Олена Слободянюк, завідувачка сектору розвитку персоналу та практик академічної доброчесності ЦЗЯО ВНТУ, з інформацією про академічну доброчесність в наукових дослідженнях.

І якщо перша частина нашої зустрічі пройшла в  запланований час, то другу довелося переносити, що не дуже допомогло, оскільки перед початком заходу знову пролунала сирена повітряної тривоги. І в цих екстремальних умовах, з вимогою до наших слухачів обов’язково знаходитися в безпечному місці, фахівці Бібліотеки організували продовження спілкування уже з університетського укриття. Дуже вдячні і Олені Слободянюк, яка на ходу перебудувала свій виступ і комунікувала з аспірантами під час повітряної тривоги, будучи в укритті, і бібліотекарям (Наталія Тарануха, Людмила Андронік, Лілія Криштафович), які теж були готові  в цих умовах розповісти  слухачам про наукометрію,  наукометричні інструменти та про те, як вони можуть допомогти аспірантам у їхній науково-дослідницькій діяльності, про те, як писати доброчесно тощо.

Подякувавши молодим науковцям за участь в заході, фахівці Бібліотеки підкреслили, що університетська книгозбірня готова підтримували дослідника протягом всього процесу наукового дослідження як в стінах Бібліотеки, так і віддалено навіть в екстремальних умовах.

Наприкінці зустрічі ще раз нагадали про рубрику «На допомогу досліднику» на сайті нашої Бібліотеки, де представлена інформація, яка буде корисною кожному досліднику.  

 

ФОТОГАЛЕРЕЯ


Розміщено 28.10.2022
Вверх